Tidningen Markets stora trendundersökning ställde frågan.....

När det gäller konsumenttrender som butiker bör ta hänsyn till när konsumenternas köpkraft förväntas öka, finns det flera viktiga faktorer att tänka på?

En av de mest framträdande trenderna är att ge konsumenter trygghet, vilket är något som kommer att bli allt viktigare oavsett om kunderna handlar online eller i fysiska butiker och oavsett om det handlar om stora eller små inköp.

Retail När vi talar om trygghet som en konsumenttrend, handlar det om mer än bara att känna sig säker på att produkten är av god kvalitet. Trygghet kan innebära olika saker för olika kunder. För vissa handlar det om trygghet i leveransen, vilket innebär att de vill ha försäkring om att produkterna kan tas med hem på ett säkert sätt speciellt om det gäller E-handel.

För andra handlar det om trygghet i innehållet, vilket innebär att de vill kunna läsa ingredienserna i produkterna och veta att de inte innehåller något som kan skada deras hälsa eller miljö. Alltid svårt för online aktörer att leva upp till.

För vissa handlar det om trygghet i varumärket, vilket innebär att de vill känna förtroende för produkterna och att de inte kommer att bli besvikna på något sätt. Detta kan vara särskilt viktigt för kunder som köper dyrare produkter eller som har höga förväntningar på varumärket baserat på tidigare erfarenheter. Kanske blir varumärket den viktigaste trygghet leverantören oavsett vad man söker

Trygghet är alltså en viktig faktor att ta hänsyn till när man vill skapa lojala kunder.

Kunderna vill känna att de har tagit hänsyn till alla relevanta trygghets faktorer när de gör sina inköp och att de har gjort det bästa valet för sig själva.

Du kanske även gillar