De 5 mest betydelsefulla marknadstrender 2024

De säger att den enda konstanten är förändring, och det har förmodligen aldrig varit mer sant än nu. Ny teknik och nya idéer genereras blixtsnabbt och konsumenternas preferenser och förväntningar har aldrig varit högre.

Om du vill bli framgångsrik när du kommunicerar med din målgrupp måste du alltid hålla fingret på pulsen och se framåt. Här är de 5 mest effektfulla marknadsföringstrenderna under 2024.

Samtal

Content is still king in 2024 but how it is used will change as attitudes and consumer demands change. We will continue to see more personalized content online, and it will change how we expect to be treated in those interactions. Consumers want to ha en konversationinte prata till Att producera övertygande innehåll är en samarbetsprocess mellan dig och din målgrupp. Detta kommer att leda till att marknadsavdelningar behöver hitta strategier där de lyssnar och försöker starta en konversation för att engagera sina kunder.

Video

I takt med att videoinnehåll blir mer och mer populärt på sociala medier kommer det också att bli viktigare i marknadsföringen. Det spås bli framtiden inom "content marketing", och det har flera fördelar. Förutom att det är ett format som blir mer populärt kan det användas som en självbetjäningsupplevelse på begäran som är tillgänglig när och där konsumenten behöver det. En växande trend inom videoinnehåll är livestreaming. Videor som streamas live är mer avslappnade och upplevs som mer transparenta och äkta, vilket passar perfekt med trenden att människor nuförtiden föredrar varumärken de uppfattar för att vara ärliga.

AI

Artificiell intelligens används redan i massor för att effektivt analysera och skapa insikter med hjälp av den data som företag samlar in, och AI kommer att utvecklas inom många områden. Maskininlärning och avancerade AI-algoritmer kommer att bli ännu mer populära verktyg för att göra annonsoptimering snabbare och mer exakt.

Ansvar och engagemang

Trenden för företag att arbeta mer med ansvar, avsikt och engagemang kommer att fortsätta växa. Utöver fokus på miljö kommer vi också att se mer fokus på välmående och hälsa. Detta kommer särskilt att påverka employer branding.  I efterdyningarna av metoo Vi kommer också att se ett större fokus på jämställdhet och användandet av gamla och stereotypa könsroller i marknadsföringen.

Innehåll som skapats av användare

I allmänhet har människor större förtroende för innehåll som skapats av andra användare snarare än av varumärken. Det är därför användargenererat innehåll kommer att vara stort 2024. Det är redan en stor hit på Instagram, där varumärken kan tagga med på populära hashtags och berättelser. Företag kommer att fortsätta att anstränga sig för att använda sina lojala kunder som varumärkesambassadörer i sin marknadsföring och sina kampanjer genom att arbeta med användargenererat innehåll.

De 5 mest betydelsefulla marknadstrender 2024

Du kanske även gillar