Retail – an important arena for brands

Trots tillväxten av onlineshopping och e-handel är det inte aktuellt att fysiska butiker försvinner inom den närmsta framtiden. Tvärtom så ser vi att butikerna utgör en viktig del av detaljhandelslandskapet.

Även om onlineshopping är bekvämt och erbjuder många fördelar, spelar fysiska butiker en avgörande roll i detaljhandelslandskapet. För att lyckas inom detaljhandeln är det viktigt att känna till konsumenternas behov och våga satsa på de faktorer som får kunden att välja den fysiska butiken, snarare än att försöka efterlikna onlinehandeln med brett sortiment och låga priser. Här listar vi fyra grundläggande behov som utgör skillnaden mellan fysiska butiker och e-handel.

Kundupplevelse: Fysiska butiker erbjuder kunderna möjlighet att röra, känna och prova produkter innan köp. Denna sensoriska upplevelse kan inte replikeras online, och den är ofta en avgörande faktor i beslutsprocessen för många konsumenter.

Personlig service:: In retail, customers can interact with knowledgeable staff who are able to identify needs and provide personalized recommendations and advice. This level of service has not been achieved by e-retailers even with the best chat bots on the market.

Omedelbar tillfredsställelse: I fysiska butiker kan kunder få med sig sina inköp direkt, utan att behöva vänta på frakt eller oroa sig för leveransproblem. Denna omedelbara tillfredsställelse är särskilt viktig för vissa produktkategorier, såsom kläder och elektronik, där kunder kan behöva eller vilja använda produkten samma dag.

Social upplevelse: Fysiska butiker erbjuder kunder möjligheten att umgås och interagera med andra kunder, vilket skapar en känsla av gemenskap och tillhörighet. Det är även ett sätt att umgås på oavsett åldersgrupp.

Detaljhandel och e-handel i synergi För att lyckas tror vi på en flerkanalsstrategi, vilket innebär att återförsäljare behöver integrera den fysiska butiken med sin onlinenärvaro och vice versa. Genom att göra det kan kunderna få en sömlös shoppingupplevelse över flera kanaler, vilket blir bekvämare och mer personligt än att bara handla online. Och på så sätt stärker du ditt varumärke.

Vill du veta mer om hur du skapar en enhetlig upplevelse för dina kunder? Kontakta oss for a free, no-obligation meeting!brick-and-mortar stores

Du kanske även gillar